.

Грундове

You are here

Грундове за интериорни/екстериорни минерални бои

Боите ROMABIO на основата на калиев силикат съставят нашата колекция от минерални бои Domus. Те са заместител на традиционните интериорни и екстериорни латексови или водоразтворими акрилни бои. И при това продуктите ROMABIO са изключителни като чистота и характеристики. Колекцията Domus е съставена от хипоалергенни бои, без съдържание на токсични разтворители и химикали, обикновено налични в акрилните бои, същевременно предоставяйки отлична адхезия и по-добра износоустойчивост и дълготрайност. А високото им минерално съдържание допринася за формата и функцията им - уникалното отражение на светлината създава изключителна сияйност, а високите нива на pH предотвратяват появата на мухъл.

Тези бои са част от ROMABIO Органична BIO серия и Еко устойчива ECO серия.

 Универсален минерален грунд

Универсален минерален грунд с минерални частици

 

Грундове за силоксанови бои

ROMABIO продължава революцията в боите със своите силоксанови бои - индустриална колекция от екстериорни бои за зидария, устойчиви на природните елементи.

Продължавайки да използваме нашата наука, основана на земните елементи, тази колекция, формулирана с кварц за създаване на дълготрайно, водоотблъскващо, в същото време и дишащо самопочистващо се покритие с матов ефект и отлична адхезия към всички зидарски продукти. Тези продукти са се доказали в условията на висока влажност и при цикли на замръзване/размразяване. Специфични случаи на употреба са: за търговски и промишлени сгради, върху портланд и натурални цименти (нови или боядисани с акрилни бои), повърхности от синтетични шпакловки, за среда с високо съдържание на сол във въздуха, естетични подпорни стени, прагове за врати, основи на комини, които трябва да устояват на влагата от снеготопене, както и ремонти на тухли, където водата е намерила път зад боята, причинявайки подкожушване и отделянето ѝ от тухлата.

Тази неакрилна колекция, както и останалите ни, са специално създадени да бъдат оцветявани с натурални оксидни багрила и оцветители с нулево съдържание на ЛОС, за да се максимизира естетическата стойност на цветовете с минимално влияние върху околната среда. В Европа силоксановите бои са одобрени за реставрации на исторически сгради.

Силоксановите бои са ROMABIO продукти от серията ECO - със слабо въздействие върху околната среда.

Силоксанов свързващ грунд

Силоксанов импрегниращ грунд

Силоксанова безцветна глазура

 

Специални грундове

В допълнение на нашите специфични категории финиши, ROMABIO  предлага специални продукти, които да бъдат използвани от професионалисти за специфични обработки или ефекти.  Те включват твърди или меки  вакси, свързващи грундове за мазилки, уплътняващи и изравняващи попиваемостта на основата грундове и други, неописани в нашите специфични продуктови категории. Тези продукти представят най-доброто от комбинацията между модерната наука и тази, базирана на земните елементи, за да отговорят на изискванията за приложение в търговски, жилищни и индустриални сгради, в същото време съобразявайки се с природата, функцията и качествено полагане. Повечето от тези продукти, въпреки, че не са хипоалергенни, съдържат толкова малко количество от химикали, че в общия случай могат да се използват безопасно в почти всяка среда, без странични ефекти и дълготрайни миризми.

Само за професионална употреба.

Уеднаквяващ попиваемостта грунд за вътрешна и външна употреба