.

Бои

Интериорни и екстериорни минерални и силоксанови бои и варови покрития

You are here

Интериорни и екстериорни минерални и силоксанови бои и варови покрития

Интериорни и екстериорни минерални бои

Колекцията от минерални бои Domus е част от гамата калиево-силикатни бои ROMABIO. Те са заместител на традиционните интериорни и екстериорни латексови или водоразтворими акрилни бои. При това продуктите ROMABIO са изключителни като чистота и характеристики! Колекцията Domus е съставена от хипоалергенни бои, без съдържание на токсични разтворители и химикали, обикновено налични в акрилните бои, същевременно предоставяйки отлична адхезия и по-добра износоустойчивост и дълготрайност. А високото им минерално съдържание допринася за формата и функцията им - уникалното отражение на светлината създава необикновена сияйност, а високите нива на pH предотвратяват появата на мухъл.

Тези бои са част от ROMABIO Органична BIO серия и Еко устойчива ECO серия.

Интериорна минерална боя, силен мат

Матова интериорна минерална боя

Интериорна/екстериорна минерална боя с отблясък “яйчена черупка”

Интериорна/екстериорна минерална боя, “сатен” финиш

Екстериорна/интериорна минерална боя

Екстериорна/интериорна минерална боя

 

Продукти на варова основа

Колекцията варови бои ROMABIO BioCalce представляват модерен прочит на 2500 годишните варови продукти. Те са идеални за покритие върху тухли, шпакловки и повечето зидарии, както и за постигане на Ceruse финишен ефект (патиниране) върху интериорно дърво.

Нашите варови бои са специално създадени да бъдат оцветявани с натурални оксидни пигменти и оцветители с нулево съдържание на ЛОС, за да се максимизира естетическата стойност на цветовете с минимално влияние върху околната среда и за осигуряване на високо качество на въздуха в помещенията без наличие на токсини.

Естетични характеристики:

  • Изключително силен мат

  • Високо минерално съдържание

  • Изключителна сияйност.

Колекцията BioCalce е съставена от хипоалергенни продукти и обозначена като ROMABIO Органична BIO серия.

Бавносвързваща варова боя за антични ефекти

Бавносвързваща варова боя

Полупрозрачен варов финиш

Безцветна варова глазура

 

Силоксанови бои

ROMABIO продължава революцията в боите със своите силоксанови бои - индустриална колекция от екстериорни бои за зидария, устойчиви на природните елементи.

Продължавайки да използваме нашата основана на земните елементи наука, създадохме тази колекция, формулирана с кварц за създаване на дълготрайни, водоотблъскващи, в същото време и дишащи, самопочистващи се покрития с матов ефект и отлична адхезия към всички зидарски продукти. Тези продукти са се доказали в условията на висока влажност и при цикли на замръзване/размразяване. Възможни случаи на употреба са: за търговски и промишлени сгради, върху портланд и натурални цименти (нови или боядисани с акрилни бои), повърхности от синтетични/акрилни шпакловки, за среда с високо съдържание на соли във въздуха, каменни зидарии, прагове за врати, за влагоустойчивост на  комини, както и ремонти на тухли и зидарии, където водата е проникнала зад боята, причинявайки подкожушване и отделянето ѝ от тухлата.

Както и останалите ни, така и тази колекция, не съдържа акрилни съставки и е  специално създадена да бъде оцветявана с натурални оксидни пигменти и оцветители с нулево съдържание на ЛОС, за да се максимизира естетическата стойност на цветовете с минимално влияние върху околната среда. В Европа силоксановите бои са одобрени за реставрации на исторически сгради.

Силоксановите бои ROMABIO са продукти от сериите ECO и със слабо въздействие върху околната среда.

Силоксанова релефна боя

Силоксанова фасадна боя

Силоксанова безцветна глазура