.

Научна информация

Произхождащи от природата, с иновация и научни доказателства.

You are here

Единствената научно доказано чиста, натурална и здравословна алтернатива на акрилните бои.

Когато разработваме нашите продукти, ние поставяме като приоритет 3 неща:

Човешкото здраве и това на планетата ни

Красотата 

Дълготрайността и функционалността 
 

 
 

Поставяйки човешкото здраве като приоритет, ние заложихме на хипотезата, че ако можем да премахнем директния и кумулативния ефект на химичните токсини по отношение на човешката имунология, то естественият резултат би бил и позитивен ефект по отношение на въздействието върху околната среда и устойчивото развитие. Точно това се случи, като нашите продукти са не само най-чистите и здравословни за Вас, но също и най-безвредни за природата.

Този подход, приотизиращ човешкото здраве, сега се възприема от научната общност като най-доброто решение за токсичното съдържание и развитие по отношение на създаването на нови параметри за сертифициране и доклади. Влиянието от елиминирането на химичните токсини от нашите строителни продукти, допринася за благосъстоянието/денствието на всяко живо същество на планетата.

 

Нашият подход е завръщане към природата и не може да бъде имитиран.

За да следваме нашия подход, ние знаехме, че трябва да започнем с естествени суровини и след това да формулираме продуктите за дълготрайност и характеристики, без добавяне на токсични химикали. За разлика от традиционните акрилни бои, които използват синтетичен петролен процес за основа, ние започнахме с калиев силикат и използвахме най-модерната, чиста, минерално базирана технология, за да създадем нашите бои и мазилки. Прекарахме години в сътрудничество с учени и химици, за да създадем нашите формули, но винаги обръщайки се към природата, за да подберем възможно най-чистите съставки.

 

Минералните бои ROMABIO са различни, защото те формират кристална структура, която се свързва с основата.

Може да видите тяхната кристална молекулярна форма (1) и микроскопски детайл на силикат (2). Кристалната форма е същата, като тази на пчелна пита (3). Тези форми показват естествената структура на това как нашите бои се свързват с основата. Молекулярната структура/форма позволява на минералните бои да “дишат” и тези кристални структури наподобяват често срещани в природата повтарящи се модели. За стената е важно да “диша”, защото по този начин позволява на влагата и въздуха да се движат по-свободно в затворени пространства. Минералните бои абсорбират СО2 от въздуха, действайки като магнит и по този начин завършвайки цикъла на микрокристализация и позволявайки на минералната боя да стане по-здрава с времето. Това създава по-дълготрайни и устойчиви на мухъл и плесен покрития.

Акрилните бои не са органични или натурални продукти

Традиционните акрилни бои формират структура, подобна на лепило, което залепвакъм основата. Те не притежават кристална форма (4) и както се вижда, молекулна форма е затворена (5). Това означава, че една акрилна боя никога не може да бъде “дишаща”. Компаниите, произвеждащи акрилни бои,  твърдят, че техните продукти са натурални, органични, не токсични, природосъобразни, но това не е подкрепено с научни доказателства. Молекулната структура на акрилните бои не е БИО или натурална. Боядисвайки стените си с акрилни бои, означава, че те никога няма да “дишат”, защото се запечатват. Боядисвайки с акрилни бои е сходно с това да си опаковате стените с целофан, създавайки по този начин една добра среда, която задържа влага, токсини, и насърчава растежа на мухъл.

Произхождащи от природата, с иновация и научни доказателства.